Donald Trump vägrar fortfarande att anse sig besegrad i presidentvalet 2020. Han driver fortfarande den stora lögnen om att Joe Biden och demokraterna stal valet genom ett omfattande valfusk.

Det finns inte tillstymmelse till bevis och amerikanska domstolar har avvisat närmare ett hundratal överklaganden och inlagor – med hänvisningen till att alla påståenden och anklagelser som framför i alla inlämnade dokument saknar bevis. Det finns inga bevis för ett omfattande valfusk. Ändå drivs den stora lögnen vidare och det finns en stor rörelse med miljontals amerikaner som deltagare, alla övertygade om att valet stulits av demokraterna.

Finansierar

USA och den stora lögnen handlar om de som driver denna konspirationsteori, de som finansierar alla dessa stormöten och alla de advokater som skriver överklaganden och som vill försöka att riva upp valresultatet. A.C Thompson, amerikansk, journalist följer konspiratörerna i spåren och han besöker flera små valkretsar som fått besök av ett privatplan och en skara män, oklart vilka, som flugit runt för att kontrollera val och som undersökt rösträkningsdatorer och annan utrustning.

Spåren går tillbaka till Allied Security Operations Group som grundats och som leds av en pensionerad arméöverste.I deras rapport nämns de företaget Dominion som tillverkar och utvecklar rösträkningsdatorer. I rapporten så hävdas det att datorerna skulle kunna manipuleras. Kort efter började Donald Trump för fram samma argument, liksom Trumps advokater – som nu stämts på miljardbelopp av Dominoin. I rapporten förs en rad anklagelser fram mot Dominions utrustning men ingen kontrollerade huruvida Dominions utrustning faktiskt hade använts vid valet – vilket den inte hade.

Anklagelsen

Utrustningen hade inte kopplats in, inte använts men i Trumps tal den 6 januari så framfördes anklagelsen att 6 000 röster flyttats från Trump till Biden. Grunden för lögnerna vilar på ytterst lösa grunder. Det är rapporter som innehåller en lang rad av uppenbara fel och utifrån en enda rapport så siktas anklagelser mot två företag som tillverkar och utvecklar röstningsmaskiner och rösträkningsdatorer.

En rapport från en datatekniker, vilken till stora delar består av gissningar och egna teorier, landar plötsligt på Donald Trumps bord och blir underlag för påståenden om att Iran, Irak, Mexiko; Venezuela och andra länder manipulerat mjukvaran i den röstningsutrustning som användes i valet. Det finns ett mönster i hela historien runt påståendena om valfusk – de vilar på minst sagt skakig grund. Påståenden från anonyma så kallade hackare, påståenden från enskilda som sags vara utbildade i underättelseteknik vilket inte visar sig stämma och så vidare. Påståenden som till slut bildar underlag för stämningar, överklaganden och fortsatta påståenden om att vilket stulits.

USA och den stora lögnen

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x