Michael Peterson är författare av kriminalhistorier. I december 2001 ringer han efter ambulans och berättar att hans fru Kathleen fallit i trappan. Hustrun är död när polis och ambulans kommer till parets hem.

Det blir inledningen på en 16 år långt utdragen rättsprocess där Michael Peterson anklagas för att ha mördats sin hustru. 2004 spelades det in en dokumentär, i flera delar, som följde Peterson, hans advokater och den efterföljande rättegången. Nu kommer en miniserie på HBO Max om samma rättsfall med samma innehåll – känd författare anklagas för att ha mördats sin hustru. Nu i dramatiserad form vilket betyder att skaparna kan ta ut svängarna något mer, fokusera på valfria detaljer och driva historien åt det håll de önskar.

Välspelad

Det är här är en välspelad tv-serie med Colin Firth som Michael Peterson och Toni Colette som hustrun Kathleen. Det är välgjort men tillbaka till frågan – behöver världen ytterligare en version av den här historien?

Det har spelats in otaliga längre nyhetsinslag, hela rättegången var stort uppslagen i medierna och minsta detalj rapporterades. Det finns flera dokumentärfilmer inspelade som följt rättegången och som även släppts in på livet av Michael Peterson. Det finns i princip inte en enda enskild liten detalj som inte det har vridits och vänts på och som inte har rapporterats redan. Det finns en dokumentär som sagt en dokumentär från 2004 och en dramatisering i form av kriminaldokumentär från 2008. Det har skrivits flera böcker, även av Michael Peterson själv. Lägg sedan till att under flera rättegångar så har olika advokater ståt inför tv-kameror och uttalat sig liksom polis och åklagare.

Miniserie

Nu kommer alltså en mini-serie på HBO Max och som svar på frågan – nej, världen behöver inte en version till. Den här historien är uttjatad, berättad så många gånger redan att ytterligare en version jet tillför någonting. Det blir bara en repris av allt som redan har berättats.

The Staircase – HBO Max

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x