Macken tittar på: Obi-Wan Kenobi – nästa del i rymdsagan

av | maj 28, 2022 | Nöje, TV och Film

Obi-Wan Kenobi berättar om tiden innan just innan Darth Vader dök upp som en av de mest fruktade ledarna inom Imperiet. Det är berättelsen om hur tvillingarna Leia och Luke får nya föräldrar, delas på, och om, jakten på alla kvarvarande Jedis.

TV-seriens två första avsnitt har precis lagts ut på Disney+ och historien har precis startat, vilket kan vara viktigt att komma ihåg för en som nu kastar sig över avsnitten och hoppas och tror på storslagna krigsscener, fantastiska special effekter och annat som kännetecknat den här rymdsagan. Till dig ska sägas – ha tålamod – historien har precis startat.

Ewan McGregor

Ewan McGregor är tillbaka i rollen som Obi-Wan Kenobi, en av de sista kvarvarande Jedi-krigarna sedan Imperiet slagit till mot Jedis tempel och högkvarter. De Jedi som inte går över till den mörka sidan mördas och hängs upp offentligt som en varning till alla som umgås med tanken på att göra uppror mot Imperiet.

För den som verkligen älskar Science Fiction (jag) och som sett allt som går att se i Star Wars-genren så är detta en högtidsstund och de två första avsnitten av Obi-Wan Kenobi har den filosofiska underton, den tvekan och den försiktighet som vi sig i den klassiska filmen med led Guiness i rollen som Obi-Wan. Ewan McGregor spelar honom som yngre och han gör det på det sätt som det ska göras.

Disney+ – Obi-wan Kenobi 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: