Lästipset: Det finns en annan bild av Elon Musk än den han vill förmedla själv

av | maj 28, 2022 | Lästips

Journalisten Edward Niedermayer har följt och granskat Tesla och Elon Musik i flera år. Han har skrivit böcker och han har gjort flera avslöjanden om både Tesla och Musk som är allt annat än smickrande.

Tesla använde disel för att driva laddningstationer under flera år vilket inte riktigt står i samklang med det miljömedvetna och miljövänliga bolag som Elon Musk försökt att framställas Tesla som. Tesla tvingade bilägare att skriva på tystnadsavtal för att gå fel åtgärdade.

Allt eftersom åren gick, upprepade detta mönster sig om och om igen: Faktarapportering drog till sig attacker snarare än vederläggning, Musks inofficiella sociala medier-upprättare utvecklades från en mobb till ett ekosystem av influencers och media, och aktien fortsatte alltid att klättra. Tydliga bevis på Musks alltför vidlyftiga löften och historier som skulle ha gett vilken annan biltillverkare som helst en kongressutfrågning, försvann allt i skuggan av hans ständigt växande legend. Oräkneliga historier såg aldrig ens dagens ljus i brist på bekräftelse, inklusive några av de mest ögonöppnande anekdoterna jag hörde i mer än 100 intervjuer med tidigare anställda, eftersom Musks rykte om aggressivitet fick många potentiella källor till tystnad.

Slate

 

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: