Elon Musk fortsätter att rikta anklagelser mot Twitter och nu ifrågasätter han antalet sparkonton och botar på nytt med varningen att det blir ingen affär om han inte kan få ett bra svar på hur många sina konton det finns på tjänsten.

Alltfler börjar nu att tolka Elon Musks twittrande och ifrågasättande av Twitter som ett tecken på att han är på väg att backa ur hela affären – detta trots att Musk sagt sig vara vill ig att köpa Twitter, fortfarande. En alternativ förklaring kan vara att Elon Musk vill förhandla ned priset.

Elon Musk har tidigare deklarerat att affären är stoppad tillsvidare – ett besked som han nu upprepar med tillägget att det blir ingen affär om inte Twitter kan övertyga honom om att antalet falska konton, sparkonton och botar är 5 procent eller mindre. Musk själv menar att siffran kan vara minst fyra gånger högre, över 20 procent,

Skadestånd

Twitter å sin sida förnekar Elon Musks uppgifter och har nu antytt att om Musk drar sig ur affären så kan de bli fråga om ett stort skadestånd.

“Problemet med botar var känd… och känns mer som “hunden åt läxan”-ursäkten för att lösa Twitter-affären eller förhandla ned ett lägre pris”, säger analytikern Dave Ives till brittiska BBC.

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian