Disney+ fortsätter att växa och har vuxit med nästan 8 miljoner nya kunder under det senaste kvartalet. Disney+ har 138 miljoner användare enligt den senaste redovisningen.

Disney Plus senaste ökning med 7,9 miljoner prenumeranter under den senaste perioden är dock mindre än de 11,7 miljoner användare som anslöt sig under föregående kvartal. Disney noterade också att Hulu-prenumeranter växte till 45,6 miljoner och att ESPN Plus-medlemskap steg till 22,3 miljoner.

Disneys egna prognoser pekar mot att att Disney Plus kommer att ha mellan 230 miljoner och 260 miljoner globala prenumeranter när tjänsten är fem år gammal, i slutet av 2024.

Prisökning

Disneys vd Bob Chapekhar tidigare flaggat för att prishöjningar kan komma och sa på onsdagen att företaget känner sig ”bullish” när det gäller att justera streamingtjänstens pris. Disney har även planer på att lansera en billigare, delvis reklamfinansierad tjänst senare i år.

I februari så kommenterade Chapek uppgifter om en prisökning och antydde att Disney Plus sannolikt inte skulle höja priserna före oktober, men att Disney kan behöva att korrigera sin priser vartefter tjänsten byggs ut. På onsdagen berörde Chapek ämnet igen-  ”När vi ökar våra innehållsinvesteringar tror vi att det kommer att ge oss möjligheten att justera vårt pris,” var det vaga svaret på när och om det kommer högre priser för tjänsten.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x