brown ceramic teacup

Jag vaknar tidigt, ibland mycket tidigt och den ljusa delen av året så sover jag dessutom ganska lite. Jag vet inte om min kropp undermedvetet vill ta vara på ljuset men så snart våren och sommaren kommer så ställer jag om och sover 4-6 timmar per dygn och jag vaknar fullt utvilad.

Det är mycket sällan så att jag väckas av väckarklockan i min iPhone. Jag har i allmänhet varit igång flera timmar och det här är den bästa tiden på dagen. Huset är tyst, utanför hörs bara småfåglarna som startar dagen. Det är jag, en kopp starkt svart kaffe och min MacBook Pro. Det är den här tiden på morgonen, strax efter fem som jag är som mest produktiv. Jag skriver, fyller på i Magasin Macken så att det ska räcka hela dagen. Det är då jag plöjer igenom hundratals, tusentals RSS-länkar för att hitta nyheter och intressanta ämnen.

Det är den bästa tiden på dagen – innan omvärlden har vaknat, innan tempot skruvas upp och det är en massa saker som du måste ta tag i.

Barnen

Jag behöver inte heller någon påminnelse för att veta när det börjar att dra ihop sig. Det ordnar barnen. Jag har nämligen världens vackraste väckarklocka, om jag inte skulle vakna av min iPhone. Vi bor intill en förskola här i Skellefteå och vi har vårt sovrum ut mot den parkering där alla ungar kommer varje vardagsmorgon. Med fönstret lite öppet så hör vi alla barnen när de anländer på morgonen. Skrattande barn, finns det en bättre väckarklocka?

Så, tidig morgon, min kopp kaffe – svart, italienskt kaffe som avnjutes i en stor röd/vit kaffekopp – Bayern München pryder framsidan. Det är den bästa tiden på dagen. Kaffet är som sagt italienskt och av märket Lavazza. Det är så dagens ska börjas – tidigt, kaffe och så de härliga ungarna.

Idag, då detta skrivs så är det söndag, då ligger parkeringen och omgivningen tyst men jag har min kaffekopp så så är det en bra dag, i vart fall en bra start.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
2
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x