Apple värvar Ford-chef för sitt bilprojekt

av | maj 4, 2022 | Nyheter

Apple har aldrig kommenterat eller närmare berört ett av sina största och hemligaste projekt – en bil. Indirekt så finns det däremot gott om bekräftelser och nu har Apple värvat en tidigare högt uppsatt chef från Ford – Desi Ujkashevic som jobbat inom Ford, fram till nu, sedan 1991.

Från Desi Ujkashevic sida på Linkedin där hon bland annat skriver:

Jag ville dela med min LinkedIn-gemenskap att jag har markerat slutet på min underbara karriär med Ford Motor Company och en ny början på mitt nästa kapitel. Jag ville bara ta en stund för att tacka Ford Motor Company, Bill Ford och Jim Farley för att de gett mig stora möjligheter att bidra till Ford och för deras ledarskap och stöd till mig under min karriär. Jag är hedrad över att ha tjänat Ford Motor Company.

Jag har haft så turen att få arbeta med och lära av så många av er genom åren. Jag är så stolt över de livslånga relationer jag har skapat med var och en av er. Det har varit otroligt ödmjukt att tjäna ett så underbart företag och bidra till så många fantastiska saker med er alla. Det är svårt att tänka på de många möjligheter som Ford har gett mig, inklusive att leda och arbeta med en fantastisk grupp designproffs, tjänstgöra i Europa, ledande inredningsbranschen globalt, ingenjörschefen för vad som senare blev vår Mach E, och det här sista kapitlet med Säkerhetsteknik, policy och ta hand om våra kunder 😊.

Linkedin

1991

Desi Ujkashevic har varit hos biltillverkaren Ford sedan 1991. Innan hon lämnade företaget i mars var Ujkashevic Fords globala chef för bilsäkerhetsteknik.

Hon har tidigare haft tillsyn över det globala karossteknikteamet, säkerhetsteknik för Ford of Europe och den globala designtekniska operationsdivisionen. Under sina tidiga år på Ford, enligt hennes LinkedIn-profil, hade Ujkashevic roller inom fordonsteknik, testning och hållbarhet. Hon har också arbetat med Fords elfordonssatsningar och regulatoriska frågor.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian