Anonymous förklarar krig mot ryska hackare

av | maj 22, 2022 | Nyheter

person wearing guy fawkes mask

I slutet av mars i år så förklarade hackarkollektivet Anonymous krig mot Ryssland och ryska intressen. I den digitala krigföringen så har attackerna även inkluderat attacker riktade mot ryska hackargrupper.

Nu har Anonymous publicerat mängder av information om en rysk grupp hackare, Killnet, och avslöjat namn, bilder, alias och konton i sociala medier:

Personlig information

Medlemmarnas konton i sociala medier, konton som inte används av de enskilda medlemmarna i sina roller som ryska hackare, har publicerats tillsammans med information om bostadsort och annan personlig information. Det i sin tur innebär att de här individerna nu avslöjats både med sina alias och med sina riktiga namn. Förödande för hackare och kriminella som av förklarliga skäl vill vara anonyma.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian