Så kan kan du ansluta flera skärmar till en Mac mini M1

av | apr 8, 2022

Ämnet har varit uppe i flera forum – hur många bildskärmar kan du egentligen ansluta till en Mac mini M1? Svaret är – minst två utan att du behöver en dockningsstation eller adaptrar.

Apples nya Mac mini M1 har två UBC-C portar som är bakåtkompatibla med Thunderbolt.  Via en av de anslutningarna så kan du ansluta en extern bildskärm på max 6K. Mac mini M1 har även en HDMI-anslutning och via den så kan du ansluta ytterligare en bildskärm på max 4K.

Det innebär att du kan:

  • Ansluta en 6K skärm via DisplayPort 1.4 rating medThunderbolt 3 spec (USB-C porten)
  • Ansluta skärm nummer 2 via HDMI-anslutningen

Så I praktiken behöver två sladdar/anslutningar – USB-C och HDMI – sedan är det bara att ansluta två bildskärmar.

MacBook Pro och MacBook Air

Med MacBook Air och MacBook Pro 13-tum M1-modellerna så har du ett problem om du tänkt ansluta dubbla skärmar. De två modellerna stöder bara en extern bildskärm. Det finns möjlighet att ansluta fler skärmar även till de här två modellerna men de kräver någon form av extern anslutning via en adapter/docka.

Du behöver en dockningsstation där du delar på USB-A anslutningen till en eller flera bildskärmar vilket ofelbart leder till adaptrar och mer sladdar men det ska var fullt möjligt.

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian