Charles Donohoe, ledare för Proud Boys, har erkänt att han deltagit i stormingen av Kapitolium och med löften om strafflindring så har Donohoe gått med på att samarbeta med den pågående utredningen.

Beskedet är ett genombrott i utredningen av stormningen av Kapitolium den 6 januari i år. Charles Donohoe kan ge åklagarna en unik insyn i alla händelser som ledde fram till stormningen, vilka kontakter som Proud Boys har haft med andra grupper och om det har förekommit några kontakter med Vita Huset.

Skyldig

Donohoe, som är från Kernersville, North Carolina, erkände sig skyldig en månad efter att en federal åtalsjury lämnat tillbaka ett nytt åtal som utökade det ursprungliga konspirationsåtalet. Kompletteringarna innebär att utan ett erkännande och ett samarbete med utredningen så riskerar Charles Donohoe ett mycket långt och kännbart fängelsestraff. Charles Donohoe är den förste mer framträdande ledaren inom Proud Boys som valt att samarbeta med FBI. Matthew Greene, medlem i en lokalavdelning i New York, erkände sig skyldig i ett annat konspirationsfall i december och arbetar också med regeringen.

Charles Donohoe kan nu komma att dömas till 70 till 87 månaders fängelse vilket framgår av dokumenten kopplade till hans erkännande.

Buzzfeed News

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian