Lästipset: Sociala medier gör oss dummare

av | apr 26, 2022 | Lästips

Jag har tillbringat större delen av min karriär med att studera hur teknik kan förstärka mänskliga förmågor, från att förbättra fysisk skicklighet till att öka kognitiva färdigheter.

Under de senaste åren har jag fokuserat på hur teknik kan hjälpa till att göra mänskliga grupper smartare, från små team till stora populationer. Och vad jag har upptäckt är att sociala medieplattformar oavsiktligt gör motsatsen – aktivt skadar vår kollektiva intelligens.

Venturebeat

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian