En eftermiddag förra månaden träffade Jordi Solé, en oberoende ledamot av Europaparlamentet, en digital säkerhetsforskare, Elies Campo, i en av det katalanska parlamentets utsmyckade kammare. Solé, som är fyrtiofem och bar en löst sittande kostym, överlämnade sin mobiltelefon, en silverfärgad iPhone 8 Plus.

Han hade fått misstänkta sms och ville få enheten analyserad. Campo, en mjukspråkig trettioåttaåring med rufsigt mörkt hår, är född och uppvuxen i Katalonien och stödjer självständighet. Han arbetade flera år för WhatsApp och Telegram i San Francisco, men flyttade nyligen hem. ”Jag känner på ett sätt att det är en slags plikt,” sa Campo till mig. Han arbetar nu som fellow på Citizen Lab, en forskargrupp baserad vid University of Toronto som fokuserar på högteknologiska kränkningar av mänskliga rättigheter.
0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x