Twitter backar och återinför flöde i kronologisk ordning

av | mar 15, 2022 | Socialt

Den 10 mars meddelade Twitter att de gjorde ändringar i användarnas flöde – Home var nu ett algoritmstyrt flöde där gamla och nya inlägg blandades. Det Twitter bestämde att du ville se. Latest var ett flöde i tidsordning, kronologiskt, och det fick du fram genom att svepa i sidled.

Det flöde som de allra flesta föredrar, i tidsordning, flyttades undan till förmån för ett flöde där du kunde se inlägg från konton och användare som du inte följer. I Home kunde det komma upp ett inlägg som var många minuter gammalt följt av ett inlägg som skrevs igår, för över 24 timmar sen. Igen – båda dessa inlägg från konton som du inte följer. Det flödet ansåg Twitter skulle vara standard och det skulle vara det flöde som de flesta skulle se. Det är samma dumheter som Facebook sysslar med där någon annan, en algoritm, bestämmer vad du ska få se och förväntas att läsa. Du får inte styra ditt eget flöde.

Backar

Fyra dagar senare backar Twitter – efter massiv kritik – lägger tillbaka ett tidsflöde i tidsordning och plockar bort Home.

Twitter ska en eloge och ett erkännande för att de tagit till sig av kritiken och ett tack för att vi nu fått tillbaka ett logiskt flöde i kronologiskt ordning. Frågan som infinner sig är hur Twitter kom fram till att vi användare skulle välkomna ändringen?

Vilka användartester, undersökningar och analyser gjordes innan ändringen gjordes?

Uppenbarligen behöver Twitter gå tillbaka till ritbordet, se över hela den processen så att inte nästa ändring också blir en komocka som slängs rätt in i fläkten.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian