REPORTAGET

Trump har inte ett upp sina försöka att genomföra en statskupp

av | mar 31, 2022 | Reportage

Den republikanske politikern Moo Brooks avslöjar att Donald Trump kontaktat honom flera gånger och försökt få Brooks att lova att återinsätta Trump som president i den händelse att det republikanska partiet vinner en majoritet i 2023 års mellanårsval.

Nästa år är det ett så kallat mellanårsval med bland annat val till den amerikanska lagstiftande församlingen senaten. Mot Brooks hoppas att kunna vinna en plats i hemstaten Alabama och då han tidigare varit en öppen och högljudd supporter av Donald Trump så hade många förväntat sig att Brooks skulle få Trumps stöd. Nyligen meddelade Trump att han drar tillbaka sitt stöd för Mot Brooks och det har spekulerats om varför.

Välsignelse

Förklaringen kan vara den politiska bomb som Mot Brooks nu levererat – Trump har upprepade gånger kontaktat honom och försökt förmå Brooks att lova att återinsätta Trump som president i händelse av att republikanerna vinner en majoritet i senaten. Enligt Mot Brooks så är det att krav som Trum ställt inte bara för att ge boom sitt stöd utan det ska vara fallet för alla de politiker som fått Trumps välsignelse.

Donald Trump har uppenbarligen inte gett upp sina försök att genom föra en statskupp, ogiltigförklara ett demokratiskt val och försöka att ta makten på ett odemokratiskt sätt. Nu finns en rad konstitutionella hinder för en sådan process och det här inte så enkelt som att senaten kan rösta fram en ny president oavsett vem som har majoritet i församlingen.

Stormade

Moo Brooks uppgifter har stort intresse i den pågående utredningen av händelserna den 6 januari då en uppretad mobb stormade Kapitolium. Brooks uppgifter visar att Donald Trump fortsatt att pressa republikanska politiker för att åsidosätta lagar, hela den demokratiska processen och det faktum att alla inlagor till domstolar, alla överklaganden och alla påstådda bevis på valfusk avfärdats.

Politico

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian