REPORTAGET

Ryssland har begärt militärt och ekonomiskt stöd av Kina

av | mar 14, 2022 | Reportage

Enligt amerikanska mediauppgifter så har Ryssland begärt militärt och ekonomiskt stöd för anfallet och kriget mot Ukraina av Kina.

Enligt uppgifterna, där amerikanska tjänstemän citeras, så sägs det att sa att det finns indikationer på att Rysslands militär håller på att ta slut på vapen och en tillade att USA “förbereder sig för att varna sina allierade” på grund av tecken på att Peking kan vara beredd att hjälpa Moskva. Detta enligt Financial Times, som först rapporterade att nyheten.

Det är inte omedelbart klart vilka typer av vapen ryska tjänstemän hade begärt, eller om amerikanska tjänstemän känt till hur Kinas regering har reagerat, enligt Washington Post.

Möte

Den nationella säkerhetsrådgivaren Jake Sullivan att resa till Rom idag, måndag, för ett möte med den kinesiska utrikespolitiska rådgivaren Yang Jiechi för att diskutera Rysslands invasion. Sullivan berättade för CNN tidigare på söndagen att amerikanska tjänstemän “kommunicerade direkt, privat med Peking – att det absolut kommer att få konsekvenser i form av storskaliga sanktioner om Kina väljer att stödja Rysslands krig mera direkt, än som nu verbalt.

Uppgifterna ligger i linje med tidigare rapporter om att den krigsmateriel som Ryssland huvudsakligen satt in i kriget mot Ukraina är gammal, dåligt underhållen och att kriget inte alls går som tänkt. Förlusterna är långt större än Ryssland räknat med liksom omvärldens reaktion i form av hård sanktioner som slår direkt mot den ryska ekonomin.

Det är något som inte stämmer med den ryska kolonnen

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian