Nej, det blir ingen baseboll i Sverige

av | mar 9, 2022 | Nöje, TV och Film

Apple inledde tisdagens keynote med att berätta om en “stor” nyhet – Friday Night Baseboll via AppleTV+ men det gäller inte Sverige, naturligtvis.

Apple är ett amerikanskt företag som drar in nästan två tredjedelar på marknader utanför USA – trots det så hör det till vanligheterna att när Apple berättar om “stora nyheter” så är det i själva verket saker som i stort saknar nyhetsvärde för resten av världen.

Baseboll på AppleTV+ är en sådan icke-nyhet och därför

“Friday Night Baseball” kommer att finnas tillgänglig på Apple TV+ i USA, Kanada, Australien, Brasilien, Japan, Mexiko, Puerto Rico, Sydkorea och Storbritannien, och kommer att expandera till ytterligare länder vid ett senare tillfälle.
Fler exempel
Apple har köpt rättigheterna till filmen Coda som inte har lanserats i Sverige ännu mer än som hyr- eller köpfilm. I USA kan du se den på AppleTV+ men inte i Sverige. Apple Fitness finns inte heller i Sverige och HomePod lanserades aldrig i Sverige innan produkten lades ned och vi väntar fortfarande på HomePod mini … men jag e inte bitter.

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: