Videoklippet som slår ut OS – fastkedjad kinesisk kvinna

av | feb 18, 2022 | Socialt

Videobilder på en fastkedjad kinesiska kvinna har snabbt blivit viral och slagit ut OS i nyhetsrapporteringen och mängden visningar. Kvinnan har kedjats runt halsen av sin man vilket upprört många och nu visar det sig att kvinnan även kan ha blivit kidnappas som 12-åring.

Videon publicerades först på TikTok och den uppges vara filmad av en kinesiska man som besökte den aktuella byn för att skildra fattigdom ute på den kinesiska landsbygden. Mannen filmade misären för att öka medvetenheten och för att samla in donationer som sedan skulle användas för att hjälpa fattiga. När han vandrade runt i byn så upptäcker han den lätt klädda kvinnan, frysande kvinnan, kedjad med en kedja runt halsen.

Det visar sig att kvinnans man bor i huset bredvid med parets åtta barn och enligt maken så är kvinnan aggressiv, psykiskt sjuk och därför har hon kedjats fast.

Kidnappad

Efter det att videon publicerats, blivit viral, så framkommer det att kvinnan kan ha kidnappats som 12-åring. Släktingar till kvinnan träder fram och menar att hon är deras sedan länge försvunna släkting. Hela historien har satt fokus på kvinnors situation i Kina och anklagelser om trafficking. Nyheten och informationen tystades inledningsvis ned av de kinesiska myndigheterna som inte vill visa upp bristerna i vården av sjuka på den kinesiska landsbygden, fattigdom och kvinnors situation. Nu nådde videon ut, utanför Kina, och när saken började att uppmärksammas av internationella medier så blev hela historien viral.

BBC

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian