REPORTAGET

Sport: Säsongen är ett misslyckande – bara att bryta ihop och komma igen

av | feb 17, 2022

Det här var säsongen då New York Islanders skulle gå för cupen, satsa på att ta sig förbi Tampa Bay och utmana om att ta hem Stanley Cup. Den förhoppningen har definitivt släckts och även om det är många matcher kvar att spela så ska det till ett större mirakel för att Islanders ens ska ta sig till slutspel.

Spelet fungerar inte för att uttrycka det kortfattat. Laget står inte att känna igen och egentligen så har spelet inte fungerat ända sedan den långa pinan med 13 raka bortmatcher som säsongen inleddes med. Lägg sedan till att Islanders spelats matcher med nästan två hela femmor borta (Covid-19) men det kan uppfattas som en ursäkt och det är en dålig ursäkt för hur laget spelar och hur spelet fungerar. New York Islanders kan leta ursäkter i all oändlighet men det kommer inte att förändra det faktum att laget inte vinner hockeymatcher. en seger följs av 3-4 raka förlustsviter och Islanders vinner dessutom mot fel lag – topplagen, när de skulle behöva vinna mot konkurrenterna närmast i ligan.

Försvarspelet

Det så starka försvarsspelet, något som kännetecknat Islanders de senaste säsongerna, finns inte där längre. Islanders förlorar numera stort och siffrorna tenderar till att se ut som innan Barry Trotz tog över. Det offensiva spelet fungerar inte alls. Normalt målfarliga forwards leverera inte längre och lägg ihop de två faktorerna så är New York Islanders idag ungefär samma mediokra lag som innan Lou Lamoriello och Barry Trotz tog över. Laget blixtrar till i en och annan match men radar sedan upp en räcka förluster – som nu då Islanders förlorat fyra av sina fem senaste matcher.

Byten

Islanders har fler problem än så vilket är uppenbart då datumet den 21 mars närmar sig. Det datum då det är stopp för spelarövergångar i NHL. Islanders har inte så mycket att byta med eller erbjuda för att kunna vaska om i laget, kanske rent av släppa den här säsongen och fundera över nästa säsong i en omstart. Cal Clutterbuck, 34 år sitter på ett utgående kontrakt, och även om han ingår i den så kallade “Identiy Line” så är det kanske dags att fundera över ett byte eller en affär om det finns något lag som är intresserad av hans tjänster. Detsamma gäller Semyon Varlamov, målvakten, men sen är det tunt med spelare som Islanders kan köpslå med.

Gamlingarna Zach Parise, Zdeno Chara och Andy Greene lär inte vara särskilt heta på spelarmarknaden och Islanders lär knappast vilja släppa framtidspelaren Noah Dobson vars kontrakt måste säkras. sen måste Islanders bestämma sig hur svenske Sebastian Aho ska hanteras. Han har ett NHL-kontrakt som borde garantera honom speltid, envägskontakt, men har fått tillbringa mest tid på bänken. Nu flaggar Trotz för att Aho kan komma att få mer speltid men det är så dags då det – i ett lag i kris. Sebastian Aho lär inte förnya sitt kontrakt med Islanders när det nu löper ut efter säsongen, eller rättare sagt om han har en agent värd namnet så ska Aho inte skriva på för Islanders igen.

Storaffär

Det går naturligtvis att hoppas på en storaffär, en sån där affär som ger eko i hela hockeyvärlden och som tar alla sportjournalister med med överraskning men det ska vi som håller på New York Islanders nog inte hoppas på – även om det skulle kunna vara nödvändigt. Det kan vara nödvändigt att vaska om ordentligt, byta tongivande spelare, byta helt identitet och starta om. Problemet är att då ska hela ledningen inse att det lag de försökt bygga under flera säsongen misslyckats. De planer, den strategi de lagt upp, de spelare de värvat och byggt laget runt fungerar inte. Det krävs att ledningen kommer fram till att hela strategin måste göras om och att alla som varit inställda på en och samma sak enligt en plan måste tänka om, helt.

Det är antingen det eller bita sig fast vid planen, tro på den och jobba vidare.

Hur du än vrider och vänder på det så är den här säsongen över, snart.

0 kommentarer

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian