– Ser du inte det jag skriver?

av | feb 22, 2022 | Krönikor

– Jag måste fråga, ser du inte det jag skriver?
– Nej.
– Jag har ju skrivit och svarat på det du skriver men det ser du alltså inte?

– Nu förstår jag inte. Fungerar inte dina program eller?
– Jo.
– Ändå ser du inte det jag skriver?
– Nej.
– Vet du varför?
– Ja.
– Varför då?
– För att jag har valt att inte se det du skriver.
– Du har valt att inte se det jag skriver?
– Helt korrekt.
– Varför, vad har jag gjort?
– Du är ibland rätt otrevlig, du klappar ofta folk på huvudet och har rent generellt en rätt pissig attityd.
– Va?
– Vill du att jag ska dra det igen?
– Nej, jag fattade men jag har väl inte gjort dig något?
– Nej, inte mig men du har gett dig på en del andra som jag gillar och jag gillar inte översittare så därför har jag tystat dig.
– Ok, så du har tagit illa upp?
– Illa och illa, jag tycker att du beter dig korkat, är elak och du är dessutom ohederlig i politiska sammanhang. Du tillhör dem som vrider och vänder på det som har sagts och som medvetet vantolkar. Jag gillar inte sånt därför att det inte tillför det politiska samtalet eller samtalet i allmänhet något värdefullt.
– Så allt det avgör du?
– Ja, vem tycker du annars ska göra det?
– Du är jävligt dryg, vet du det?
– Jag har blivit kallad värre saker och är det din åsikt så får du tycka det.
– Så du tystar alla som inte som tycker som du?
– Inte alls, inte ens i närheten. Jag tystar de som jag tycke rinte tillför kommunikationen något sen blockar jag andra.
– Du tål inte att bli emotsagd eller hur, är det inte så?
– Inte alls men då det är mitt flöde så är det jag som styr det. Jag filtrerar bort de jag tycker inte tillför något och blockerar några få.
– Du vill inte höra vad en del har att säga alltså?
– Helt korrekt.
– Tycker du att det tillför debatten något då?
– Absolut, jag slipper scrolla förbi en massa dumheter.
– Du är demokrat, eller hur, men du tystar åsikter som du inte gillar?
– Det finns inget odemokratiskt i att inte vilja lyssna på dumheter eller diskutera med otrevliga människor. Tvärtom så är det min demokratiska rättighet att samtala med de jag vill samtala med och lyssna på de jag vill lyssna på. Det är min demokratiska rättighet att välja bort andra och annat.
– Borde du inte lyssna på andras åsikter?
– Absolut, det gör jag men de som är otrevliga, som inte visar respekt för andra och andras åsikter väljer jag bort.
– Det tycker du att jag gör?
– Då tycker jag inte att vi ska följa varandra.
– Nej, det kanske vi inte ska.
– Ärligt talat så funderar jag på att blockera dig också.
– Ok.
– Ok, är det allt du har att säga?
– Vill du blockera mig så gör du det.
– Bryr du dig inte?
– Nej.
– Fan vad dryg du är?
– Du har sagt det.
– Men alltså är det du som bestämmer vilka som ska få säga saker eller?
– Ja, jag styr mitt flöde.
– Ditt flöde?
– Ja, jag styr mitt flöde och jag styr vilkas inlägg jag vill läsa, kunna läs och ta del av. Jag styr inte vad du eller andra skriver, bara om jag vill se och läsa. Det är min rätt.
– Det är ju odemokratiskt.
– Inte på minsta sätt. Du kan inte tvinga någon att lyssna.
– Men du vill jag ju bara diskutera med de som tycker som du?
– Inte alls. Mitt flöde innehåller massor av olika åsikter men jag filtrerar bort de som är otrevliga. Nu har jag diskuterat detta med dig och jag har förklarat varför jag har valt att inte lyssna på dig och dina åsikter.
– Fast jag faktiskt håller med dig många gånger?
– Ja, fast du håller med mig.
– Du är inte bara dryg utan dum u huvudet också.
– Jag tror att du just bekräftade det jag just har sagt och att du också nu sett till att jag inte kommer att svara på direktmeddelanden eller e-post heller. Hej med dig!

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

Senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian