Natalie Mayflower Sours Edwards Har släppts ur fängelse efter att ha avtjänat fem månader av det utdömda straffet på sex månader. Du känner kanske inte igen hennes namn men hon läckte dokument som avslöjade en rad storbankers hantering av pengar som sannolikt kom ifrån olagliga verksamheter.

Dokumenten fick namnet FinCenFinCen och hundratals medier på olika platser i världen skrev om vad som var en finansskandal där västerländska storbanker bidrog till att penningtvätt, flytta drogpengar och hantera svarta pengar.

Deadly Terror Networks And Drug Cartels Use
Huge Banks To Finance Their Crimes. These Secret
Documents Show How The Banks Profit.

Washington Post kallade May Edwards den glömda läckan och också att de dokument hon lämnade över till BuzzFeed News var en av de viktigaste läckorna och avslöjandena i modern tid. May Edwards visselblåsande resulterade i en rad formella utredningar av olika bankers verksamhet.

BuzzFeed News

Interna rapporter

Dokumenten, från det amerikanska finansdepartementet, där May Edwards arbetade, är interna rapporter som rör det internationella finanssystemet och en rad bankers agerande.

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian