Det är något speciellt med kriminalserier och britter. De tycks passa speciellt bra ihop och Stay Close på Netflix är inget undantag, snarare ännu en väldigt bra, välgjord och spännande brittisk kriminalare.

Cassie/Megan försvann för många år sedan för att kunna undan en misshandlande psykopat till pojkvän. Hon försvann, gick under jorden och byggde upp ett nytt liv, en ny familj och en ny tillvaro men nu håller hennes tidigare liv på att hinna ifatt henne. Den klubb där hon var dansare, innan hon gick under jorden, hamnar i fokus sedan polisen utreder en rad försvinnande som alla tycks ha det gemensamt att det är på denna klubb de försvunna senast sågs.

Ramen

Det är ramen i stommen i Stay Close som du hittar på Netflix just nu. Det är brittiskt, mycket välgjort med ett manus som bygger på Harlan Corben, som faktiskt är amerikansk författare men här utespelare sig hela historien i Blackpool. Du känner säkert igen James Nesbit som polisen Michael Broome. Han har synts i ett otal brittiska tv-serier liksom Eddie Izzard som ibland dyker upp i roller när han inte häcklar allt och alla som standup-komiker.

Det är som alltid i riktigt bra brittiska tv-serier gedigna skådespelarinsatser och här kommer du också att få stifta bekantskap med ett osedvanligt skruvat och skrämmande par som spelas av Hyoie O’Grady och Poppy Gilbert. Jag berättar inte mer än så. Du kommer att känna igen dem vilka de är när de dyker upp. Hur som helst – missa inte Stay Close. Det är en riktigt bra tv-serie, värd att ses.

Stay Close – Netflix

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x