1960-talets Berlin, delad stad med en mur som skulle skydda Östtyskland mot kapitalismen. Ett Berlin som också var en stad fylld med spioner, agenter och infiltratörer. Fielding Scott får återvända till stan för att ta emot en spion som vill hoppa av.

Dominic Cooper spelar Fielding Scott i denna spionthriller och tv-serie som precis börjat att rulla på Amazon Prime. Den fotomodellsnygge Copper skulle kunna låna en hel del från James Bond men Spy City är mer verklighetsförankrad än så. Spy City ligger betydligt närmare verklighetens spioner och agenter istället för fiktionens 007.

Brittiskt

Det är brittiskt, ”stiff upper lip”, småstelt, massor av traditioner och ett stänk av byråkrati en god bit från James Bond och så det som var tidstypiskt – alla rökte. Fielding Scott är dessutom en rätt misslyckad spion. Under sin tidigare tid i Berlin skulle ha möta en agent, ta emot ett dokument och ta med det tillbaka till kontoret. Mötet och överlämnandet slutade att Scott slog ihjäl den agent han skulle möta som sedan visa vara brittisk spion. Även med rätt att döda så får du inte slå ihjäl dina egna så Fielding Scott är under utredning, hemkallad till Storbritannien när han får en andra chans. En ingenjör som utvecklat ett styrsystem för missiler vill hoppa av och kräver att hela operationen ska skötas av Scott som kallas tillbaka till Berlin.

Spy City är på det hela taget precis den typ av film eller tv-serie amerikaner har en smula svårt för. Lite långsam där tid ges att utveckla karaktärer och där det kan gå långt mellan det som kallas action – lite för realistisk kanske om du vill vara elak. Hur som helst – Spy City är en utmärkt spionerie i ett Berlin under kalla kriget.

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x