Ray Donovan, fixaren som ser till att skandaler försvinner, spår sopas under mattan men som tycks kunna fixa allt – utom den egna familjen.

Det började som en tv-serie med den suveräne Liev Schreiber. Ray Donovan hjälper de rika ur allehanda knipor och han ser till att problem försvinner – utom som sagt de egna. Han har en stökig bror, en riktigt stökig bror till och en upprorisk dotter. Till det kommer en kriminell far, Jon Voight, som är beredd att sälja vem som helst för pengar.

Förgiftar

Fadern, Mickey Donovan, förgiftar allt och alla med sina planer för att tjäna pengar, blåsa någon, även sina egna. Ray försöker med alla medel att skydda sina närmaste, göra sig av med fadern som hela tiden dyker upp där och när det minst passar.

Filmen tar vid där tv-serien slutade och det är nu en rätt sliten Ray Donovan vi ser. Det är också en film som ger en tydligare bakgrund till konflikten mellan far och son. Här finns tillbakablickar som är inte bara förklarande utan som knyter ihop hela historien till ett bra, värdigt och inte minst sevärt avslut. TV-serier som blir film brukar ju annars inte alltid lyckas med just detta – det primära – att avsluta.

Paramount+ – Ray Donovan – The Movie

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian