1883 är en avknoppning av Yellowstone och handlar om de tidiga åren då familjen Dutton reste västerut i jakten på ett bättre liv.

Vi möter patriarken James Dutton som spelas av countrystjärnan Tim McGraw på väg till mötesplatsen där han ska möta resten av familjen som kommer med tåg. Där möter han guiden,  som spelas av Sam Elliot, du vet snubben med den grova mustaschen och som tycks spela med i varenda amerikansk västern de senaste 30 åren.

James Duttons hustru spelas av Faith Hill och den som kan sin amerikanska countryhistoria vet att Tim McGraw och Faith Hill är ett äkta par i verkligheten. Dutton är krigsveteran, lider av det som kallas Post Traumatic Stress Disorder, PTSD, men vid den här tiden är inte diagnosen uppfunnen. James Dutton är inte bara krigsveteran, han är stenhård och han tvekar inte en sekund om han måste dra sitt vapen, vilket är användbart vid den här tiden så tvister inte sällan avgjordes med vapen i hand.

blank

James Dutton är alltså grundaren av familjen. Den som tog familjen västerut och som till slut hittade sin mark och det som blev starten av Yellowstone – Dutton Ranch.

Gillar du västerns, stenhårda snubbar i hatt så är 1883 något för dig, annars är 1883 en förbaskat bra, välgjord och välspelad tv-serie om en tid som flytt. Då västern var ungt, hårt och brutalt. Ett tips – håll lite extra koll under det andra avsnittet. Det dyker upp en person i uniform som du kanske känner igen och har sett tidigare,

1883 – Paramount+

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x