REPORTAGET

Tillbaka på isen efter 11 dagar – seger direkt i derbyt

av | jan 14, 2022

New York Islanders är tillbaka på isen igen efter 11 dagars uppehåll från spel på grund av pandemin och det blev seger direkt i derbyt mot New Jersey Devils med 3-2.

Efter en skakig, ryckig inledning på säsongen där Islanders blandade och gav så finns det positiva tecken på att Barry Trotz börjar att få ordning på manskap och spel. Vi börjar känna igen den tillknäppta, tighta defensiven, det uppoffrande spelet och det stabila målvaktsspelet. Islanders signum på senare år inte sprakande offensiv – det är försvarspelet kombinerat med snabba spelvändningar och, om tillfälle ges tungt tryck framåt.

Med mängder av uppskjutna matcher, en hel lång bortaturné mot kanadensiska lag uppskjuten så har Islanders bara en väg – vinna. Laget tappade dessutom en massa onödiga poäng under säsongsinledningen och hade långa serier med uppradade förluster. Islanders har 29 matcher spelade i en division där det finns jag som har hunnit med att spela 37 matcher. Ett av de lagen är just Devils vilket gjorde att matchen match handlade om mer än bara två poäng. Det var en match mot ett lag som Islanders inte har råd att förlora mot.

Segrar

Inräknat matcher före uppehållet så har Islanders nu tre raka segrar och spel och lag börjar som sagt att kännas igen. Det var också dem femte matchen i rad med poäng och då NHL räknar två poäng för seger betyder det att även förluster efter övertid eller straffar är viktiga poäng. Ytterligare ett positivt tecken i spelet är att Matthew Barzal har börjat att hitta rätt i poängproduktionen och det var också han som satte avgörande 3-2, segermålet, en drygt kvart in i den tredje perioden. Annars kunde matchen ha börjat bättre då Devils tog ledningen efter 9.43. Ilya Sorokin fick kapitulera för Yegor Sharangovich snärtiga handledsskott . Kvitteringen kom strax före periodvilan, 18.59, då Josh Baileys kunde utjämna matchen. Halvvägs in i den andra perioden och matchen så tog islanders ledningen – ett backskott från Adam Pelech gick in sedan Devils målvakt Gillies såg inte skottet komma då Zack Parise förtjänstfullt skymde sikten.

Tredje

I den tredje perioden kom Devils tillbaka, inbjudna i matchen av Islanders genom två utvisningar i rad. Nathan Bastian kunde sätta 2-2 i en match som såg ut att gå i Devils favör men till skillnad från början av säsongen så ser Islanders ut att ha en annan beslutsamhet och tro på det egna spelet. På hemmaplan vände Islanders tillbaka och Barzal prickade in segermålet vilket gav två mycket viktiga poäng i jakten på en slutspelsplats. Ni inleds ett intensivt spelande från och med lördag då Islanders spelar tre matcher i rad under tre dagar. Nästa lag på tur är Washington.

blank

 

 

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen:

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian