BERLIN, GERMANY – DECEMBER 14: The Logo of cloud-based instant messaging and voice over IP service Telegram is displayed on a smartphone on December 14, 2018 in Berlin, Germany. (Photo by Thomas Trutschel/Photothek via Getty Images)

 

Meddelandetjänsten och programmet Telegram kan komma att förbjudas i Tyskland, säger landets inrikesminister Nancy Faeser. Anledningen är att Telegram används av högerextremister och vaccin-motståndare och ses som en källa för konspirationsteorier och hatretorik.

– Vi kan inte utesluta detta. En avstängning skulle vara allvarlig och helt klart en sista utväg. Alla andra alternativ måste uttömmas först, säger Faser till sa hon till Die Zeit Weekly.

Die Zeit Weekly

Hemvist

Telegram har blivit en hemvist för olika extremistgrupper och meddelandetjänsten har även anklagats för att möjliggöra för kriminella att planera sina brott och för att kunna kommunicera med varandra. I Tysklands fall så finns ett förbud, i lag, mot nynazistiska grupper och även de grupperingarna finns i slutna, hemliga grupper på telegram, menar tyska myndigheter,

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x