Telefonen ringer. Videosamtalet är från Kina och det är en lokal polis som ringer för att berätta att din far kallats till förhör och att alla tråkigheter kan undvikas om du raderar ditt konto på Twitter.

Det är en ny typ av påtryckning som den kinesisk regimen nu använder för att tysta all kritik mot det styrande kommunistpartiet,

Det är en ny typ av påtryckningar där anhöriga och släktingar som fortfarande är kvar i Kina an vänds som gisslan för att utöva påtryckningar mot enskilda kineser i utlandet. I exemplet ovan mot en kinesisk student i Australien.

New York Times

Kampanj

Den kinesiska regimen ser nu ut att ha inlett en ny typ av kampanj där all kritik ska tvättas bort i sociala medier och i andra mer traditionella medier – all kritik som regimen kommer åt och kan tvätta bort. Ett annat synligt och högst påtagligt resultat av denna kampanj kan också ses i loggfiler hos alla de medier som publicerar och rapporterar om Kina och regimens försök att tysta kritiker.

Statistiken och siffrorna är plockade från Magasin MACKEN och under de senaste veckorna så har 13 348 försök att på olika sätt hacka den här, i sammanhanget lilla bloggen, stoppats och blockerats i attacker som kommer från åtta olika IP-nummer inne i Kina. Jämför den siffran med siffrorna för övriga länder så utmärker sig de kinesiska IP-nummren. I första hand handlar det om automatiserade försök där alla kopplade domännamn söks igenom, alla kända äldre säkerhetshål testas för att se om det finns någon möjlighet att ta sig in. Magasin MACKEN är inte unik på minsta sätt. Så här ser det ut sedan några veckor tillbaka hos en lång rad stora och små medier ute på nätet.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x