De ligor som ägnat sig åt att pressa offer med hjälp av ransomware har länge kunnat fortsätta med sin brottslingar verksamhet i Ryssland, Rumänien och andra länder som fram till nu inte har ingripit mot ligorna. Nu har ryska FSB slagit till mot REvil, en av de mest kända ligorna, och gripit 14 personer.

Enligt ryska FSB så har 14 personer gripits, 426 miljoner rubel har beslagtagits tillsammans 600 dollar, 500 000 Euro och datorutrustning.

As a result of the complex of coordinated investigative and operational events in 25 addresses in the departments of 14 members of an organized criminal community, funds were seized: over 426 million rubles, including in cryptocurrency, 600 thousand US dollars, 500 thousand euros, as well as computer equipment, Cryptococheries used for committing crimes, 20 premium cars acquired for funds obtained by criminal means.

FSB.ru

Videon ovan sägs vara automatiska bilder från tillslaget och den är publicerad av den rysta statstelevisionen.

Tillslag

De senaste månadernas tillslag och gripanden kan vara en tydlig signal till de kriminella att de inte längre kan operera och fortsätta med sin kriminella verksamhet i vad som tidigare har sett som ut som skydd av berörda myndigheter, antingen medvetet skydd eller skydd i form av passivitet. Rumänien, Ungern Ukraina och en rad andra länder har nu börjat att agera och slå till mot kriminella.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x