Under sju månader så stängdes Twitter, den sociala tjänsten ned helt i landet. En nedstängning som har kostat företag i landet drygt 26 miljarder dollar.

– För närvarande är informations- och kommunikationstekniksektorn en av tillväxtfaktorerna i ekonomin, även om vi ser ytterligare aktiviteter av digitala plattformar som lägger till mer potential för sektorn. Vi uppmanar därför regeringen att skapa en möjliggörande regleringsmiljö som stöder globala teknikföretag för att uppnå sin potential och är hållbart lönsamma, säger Chinyere Almona, chef för the Lagos Chamber of Commerce (LCCI) till African Business.

Stängde ned

Landets myndigheter stängde ned Twitter i hela landet sedan den nigerianske presidenten fått ett inlägg raderat sedan det brutit mot Twitters regler och innehållit ett hot riktat mot politiska motståndare.

Kort efter det att inlägget raderats så stängdes hela Twitter ned. En bojkott som nu hävts sedan Twitter bland annat lovat att öppna ett kontor i landet.

Kännbar

Bojkotten har varit kännbar för företag i landet. Beräkningar som gjorts av the Lagos Chamber of Commerce (LCCI) säger att förlusterna handlar om drygt 26 miljarder dollar. Nedstängningen resulterande även i internationella protester, bland annat från USA.

Nu har bojkotten hävts och från mitten av januari så finns Twitter även i Nigeria.

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian