Netflix expansion ser ut att ha börjat att klinga av och streamingjätten tappar mark till konkurrenterna. En av vinnarna – AppleTV+.

För helåret 2021 ökade Netflix antalet abonnenternas 18 miljoner jämfört med 37 miljoner år 2020. För första kvartalet 2022 förväntar sig bolaget att lägga till 2,5 miljoner ytterligare abonnenter – långt mindre än de fyra miljoner som den välkomnade för samma kvartal under förra året.

Börsvärde

Siffrorna fick Netflix aktie att falla kraftigt och på några dagar så förlorade Netflix en tredjedel av sitt börsvärde. Vinnarna finns bland konkurrenterna, däribland AppleTV+. Apple har fortfarande inte gjort den där storaffären som det spekulerats om. Apple har inte köpt en stor back-katalog med filmer och tv även om det har funnits uppgifter om att Apple skulle ha varit intresserade av att köpa rättigheterna till hela bolags innehåll. Warner, Universal är bara två exempel men om Apple har varit intresserade så har Apple aldrig varit med i den slutliga budgivningen.

TechSpot

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian