Lästipset: Mannen hon levde med var gift, polis och hemligt agent

av | jan 23, 2022 | Lästips

När Kate Wilson var 23 år gammal så träffade hon den flera år äldre Mark Stone som delade hennes miljöengagemang. Kate Wilson var aktivist, trodde inte på att marknaden och kapitalismen skulle kunna rädda världen.

Mark Stone blev hennes vän och de levde tillsammans i över två år och förblev goda vänner även efter det att de flytta isär – tills bomben briserade i rörelsen. Mark Stone som arbetat inom olika grupper i närmare tio år hade levt ett dubbelliv hela tiden. Han var gift, hette egentligen Kennedy i efternamn och han var polis med uppgift att kartlägga enskilda individer inom miljörörelsen.

Täckmantel

Under sina år då Mark Kennedy jobbade under täckmantel så hade han förhållanden med en rad kvinnor, delade deras innersta tankar och avancerade till ledarpositioner samtidigt som han kartlade hela rörelsen och enskilda.

Until the day he was “outed” by a small group of sleuthing activists, Kennedy was a trusted leader in a movement that was desperately trying to wake up Britain and the world to the impending horrors of the climate emergency. But his friends, comrades, and at least 10 other women he had sex with had no idea Kennedy was selling them out to governments and corporations that had a vested interest in keeping the country hooked on fossil fuels.

This wasn’t just a personal betrayal. “He was controlling people’s ability to organize politically,” Wilson told VICE World News. “That is profoundly anti-democratic.”

Vice.com

0 kommentarer


Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: