Jon Stewart anklagar JK Rowling för att ha använt sig av stereotyper och antisemitiska bilder av av judar i böckerna och filmerna om Harry Potter. Stewart menar att bilderna är plockade ur ökända The Protocols Of The Elders Of Zion, Sions vises protokoll.

Protokollet påstås för att vara en avskrift av ett anförande, som Theodor Herzl skulle hållit vid den sionistiska världskongressen i Basel år 1897. I skriften sägs att frimurare, liberaler, kommunister och kapitalister är judarnas redskap för att behärska världen. Protokollet, har visat sig vara en förfalskning av den tsarryska säkerhetstjänsten. Det är en antisemitisk propagandaskrift och en förfalskning.

Stewart

Jon Stewart har en podd, The Problem, i vilken han tar upp olika ämnen. Podden har även dykt upp i filmad som på AppleTV+. I det senaste avsnittet anklagas Jon Stewart nu författaren av böckerna om Harry Potter, JK Rowling, för att ha använt sig av nidbilder och karikatyrer av judar.

“Here’s how you know Jews are still where they are. Talking to people, what I say is, ‘Have you ever seen a Harry Potter movie?
Have you ever seen the scenes in Gringotts bank? Do you know what those folk that run the bank are? Jews!’”

Sara Silverman, som liksom Jon Stewart är jude, har reagerat över Stewarts beskrivning av Harry Potter:

Länk 

Jon Stewart calls out JK Rowling for “anti-Semitic” goblin caricatures in ‘Harry Potter’

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x