Meddelandetjänsten Signal byter chef, CEO, och tillsvidare så tar grundaren av WhatsApp, Brian Acton, över som interims CEO medan Signal letar efter en ny chef. Grundaren och skaparen av Signal, Moxie Marlinspike, kommer inte att lämna företaget utan ha kvar sin roll som medlem av styrelsen.

Brian Acton är sedan tidigare medlem av Signals styrelse och tillsammans med Moxie Marlinspike så bildade de båda den stiftelse som ska säkra fortsatt utveckling av Signal. Brian Acton , en av grundarna av WhatsApp, lämnade WhatsApp 2017 efter en längre tids oenighet och stridigheter med de nya ägarna Facebook. Den sociala mediajätten köpte WhatsApp 2014 för 19 miljarder dollar med löfte om att inte förändra tjänstens funktioner eller använda WhatsApp för att samla in data om användarna. När så Facebook gjorde ändringar i just sådana funktioner så valde Brian Acton att lämna WhatsApp. 

Ny chef

Nu har Signal inlett rekryteringen av en ny chef, med Biran Acton som chef tillsvidare:

I will continue to remain on the Signal board, committed to helping manifest Signal’s mission from that role, and I will be transitioning out as CEO over the next month in order to focus on the candidate search. Brian Acton, who is also on the Signal Foundation board, has volunteered to serve as interim CEO during the search period. I have every confidence in his commitment to the mission and ability to facilitate the team for this time.

Signal

Rekommenderas

Jag har flera gånger skrivit om Signal och det är ett program och en tjänst som rekommenderas – speciellt för dg som vill ha en pålitligt, stabil meddelandetjänst som är plattformsoberoende och som inte kartlägger det du gör ute på nätet.

Kasta ut WhatsApp och byt till Signal

I sammanhanget så brukar konkurrenten Telegram nämnas – ett program och en tjänst som jag inte rekommenderar:

Telegram kallar Apples användare för digitala får – okej, låt oss om prata Telegram då

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x