Apple jobbar på en vikbar iPhone och har tagit fram flera prototyper för att testa alla funktioner – alla mekaniska funktioner. Det vet vi med hyggligt stor säkerhet efter att ha sammanställt uppgifter om Apples beställningar, tester och andra uppgifter. Så det kommer en vikbar iPhone men knappast i år.

Samsung har två modeller ute på marknaden och det har spekulerats om att Apple snart kommer med en vikbar iPhone. Av det som läckt ut så vet vi att Apple har beställt vikbara skärmar av leverantörer och vi tror oss också kunna säga med rätt hög säkerhet att Apple tillverkat prototyper för att testa de mekaniska funktionerna. Ett problem med vikbara telefoner är ställer där skärmen viks. Samsung fick snabbt problem med sina första modeller både med bildskärmen, mekaniken och och det skyddande lagret för bildskärmen. Till det kan läggas att priset på de vikbara telefonerna är förhållandevis högt.

Startblocken

Apple är sällan, av tradition, först, snarare tvärtom så brukar Apple vara rätt sena ur startblocken men det Apple bygger brukar fungera. Det är inte heller säkert att Apple satsar på en stor skärm som viks. Det finns uppgifter om en lösning med två skärmar som sätts samman.

Apple har också lämnat in ett ganska stort antal patentansökningar för olika lösningar vilket ytterligare understryker att det jobbas på en vikbar telefon. I mängden av patentansökningar finns flera olika lösningar vad gäller skärmen – både en skärm som kan vikas och två skärmar som sätts samman.

Ska vi tro analytiker och bedömare så kommer ingen vikbar iPhone förrän tidigast 2023. Det finns även de som tror att det kan dröja ända till 2024.

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian