I diskussionen runt iMessage, där Google tycker att Apple borde släppa in alla användare till tjänsten iMessage, visar det sig att en ny undersökning visar att blått är ett tecken på status medan grönt inte är det.

Det handlar om hur meddelanden ser ut och vilka färger de skickas med och vilken färg de har när de når mottagaren. Den amerikanska affärstidningen Wall Street Journal har i en längre artikel pratat med flera studenter och ungdomar där färgen på meddelanden inte bara är viktiga utan även en statussignal.

Soon after 19-year-old Adele Lowitz gave up her Apple iPhone 11 for an experimental go with an Android smartphone, a friend in her long-running texting group chimed in: “Who’s green?”

The reference to the color of group text messages—Android users turn Apple Inc.’s iMessage into green bubbles instead of blue—highlighted one of the challenges of her experiment. No longer did her group chats work seamlessly with other peers, almost all of whom used iPhones. FaceTime calls became more complicated and the University of Michigan sophomore’s phone didn’t show up in an app she used to find friends.

Skickas ett meddelanden mellan två iPhones så är texten hela tiden blå – bubblan runt texten är blå. Skickas ett meddelande från en iPhone till en Android-enhet (SMS) så är texten grön. En bagatell kan tyckas eftersom meddelandet kommer fram oavsett vilket men för amerikanska ungdomar är blå bubblor ett tecken på status – du äger en iPhone.

Rankas

Den sociala statusen går så långt att om du exempelvis svarar på ett meddelande efter att ha fått kontakt via en dating-app så kan ditt svara per automatik rankas ned bara därför att meddelandet har ”fel” färg.

”I was like, Oh my gosh, his texts are green,’ and my sister literally went Ew, that’s gross,'”

Veckans Åsna: Det här kommer Apple aldrig att fixa oavsett hur mycket Google gnäller

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x