Apple marknadsför sin inbytestjänst och ska du köpa en ny Applepryl så dyker den upp. Har du provat att klicka dig igenom frågor om serienummer, lagring och RAM-minne så kär du bli besviken. Apples priser är ett skämt.

I samband med köpet av en iPhione 13 Pro Max så kollade jag vad Apple kunde tänka sig att betala i inbyte för en iPhone 12 Pro Max i mycket bra skämt. Jag var beredd på ett rätt lågt pris för jag inser att Apple har omkostnader för hela hanteringen och processen. Jag var däremot inte riktigt bredd på att Apple vill betala knappt hälften av vad telefonen är värd på begagnatmarknaden, runt 4500 kronor. Jag sålde min ”gamla” iPhone via annons för det dubbla istället.

MacBook Pro

Nyligen kollade jag en 2017 års MacBook Pro, fullt fungerande med 16 GB RAM och 1TB SSD. Den kan Apple tänka sig att byta in för 4700 kronor. Behöver jag tillägga att det inte blev någon affär?

Jag hade, naivt skulle det visa sig, trott att Apple åtminstone skulle kunna betala 60-65 procent av vad som kan antas vara ett vettig pris för en begagnad pryl. I min värld så kunde jag faktiskt tänka mig att slå till i så fall för så mycket kan det vara värt att slippa ”du vet vem”. Du vet köparen som tror att han (det är alltid en han) ska få en pryl i närmast orört skick, som förväntar sig att du ska skicka med en massa saker och att du också från och med nu är hans privata supportcentral. Du vet den där köparen som vi alla stöter på förr eller senare och som driver dig till milt vansinne.

För att slippa honom så kunde jag tänka mig att skicka iväg en äldre pryl för ett ganska lågt pris. Det visade sig vara runt 45-50 procent.

Så nu vet du att det sällan eller aldrig är en särskilt bra affär att nappa på Apples erbjudande om ett inbyte.

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x