Apple uppges förhandla om sändningsrättigheterna för att sända amerikansk baseboll från och med nästa säsong.

Det handlar om matcherna i den amerikanska proffsligan, Major League Baseball, skriver New York Post:

Apple has had substantial talks about carrying Major League Baseball games next season, The Post has learned.
If a deal is finalized, it would represent a significant milestone in sports broadcasting since Apple has long been looked upon as a potential stop for major sports TV rights. One of Apple’s rival companies, Amazon, has already carved out an important piece of real estate in this space, as it will become the exclusive home of NFL “Thursday Night Football” in the fall.

Tidigare uppgifter

Uppgifterna är inte nya, sent förra året snurrade samma uppgifter runt i rykteskarusellen då utan att det vare sig kom några bekräftelser eller andra uppgifter som pekade mot att ett avtal snart kunde vara klart. De nya uppgifterna, publicerade av The New York Post, innehåller lite mer substans och säger att det handlar om ”seriösa” förhandlingar.

Apples konkurrent Amazon tecknade nyligen ett avtal om sändningsrättigheterna för ”Thursday Night Football” – den amerikanska proffsfotbollen och har säkrat sändningsrättigheterna för de sändningarna från och med hösten 2022. Även Disney överväger att satsa på sport och i USA finns ett kombinationserbjudande som innefattar sportkanalen ESPN, ett erbjudande som Disney har flaggat för att det kan komma att rullas ut globalt. I så fall i kombination med streamingtjönsten Hulus utbud.

Sverige, Norden och Europa

Huruvida Apples eventuella baseboll kommer att finnas med i AppleTV+s utbud i Sverige, Norden och Europa är oklart. En gissning är att så inte är fallet eftersom globala sändningsrättigheter kostar en hel del och baseboll inte är en särskilt stor sport globalt. Nyheter om Apples tjänster och funktioner utgår också alltid ifrån hemlandet USA och det betyder att nyheter om nya tjänster och nya funktioner alltid ska tas med en viss nypa salt därför att det inte är säkert att Sverige innefattas.

Apple News och Apple Fitness är två färska exempel. De tjänsterna finns ännu inte i Sverige liksom Apples produkt HomePod mini som inte heller lanserats här hemma hos oss.

Trend

Som trend betraktat så är sport dock intressant därför att det är en av de viktigaste delarna i Viasats och CMores utbud. De amerikanska sporterna hittar du hos Visat medan CMore kan locka med den svenska elithockeyn. Börjar nu jättarna i sammanhanget att börja intressera sig för att bredda sitt utbud och inkludera sport så hårdnar konkurrensen ytterligare.

Framtiden lär utvisa.

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x