Apple planerar ett event under våren , sannolikt mars/april, och talar alla rykten sanning så kommer det flera intressanta, nya produkter. Det ser ut att kunna bli fler lanseringar än på mycket länge under året.

För att helgardera alla spådomar, gissningar och rykten så tror jag på tre events, WWDC inte inräknad. Ett event i april/maj och sen ett event under hösten – förutom lanseringen av iPhone och Apple Watch.

Ny iMac, 27-tum

Apple är mitt inne i uppdateringarna av alla sina modeller till Apple Silicon. Kvar att uppdatera är den stora iMac-modellen och rykten säger att det blir en 27-tums modell sen är frågan om den kommer att heta iMac Pro med samma uppsättning kretsar som finns i MacBook Pro – Pro och Max.

Jag gissar att det är det Apple kommer att lansera – en 27-tums iMac för proffs. En arbetshäst med de nya kretsarna som ger samma prestanda som nya MacBook Pro. det finns även uppgifter (se nedan) om att nya iMac Pro ska ha ännu högre prestanda än toppmodellen av MacBook Pro M1 Max.

Sannolikhet: hög, under hösten

Ny MacBook Air

Rykten talar om en ny MacBook Air med uppdaterad hårdvara men framför de nya färgerna från iMac 24-tum och med samma formfaktor som nya MacBook Pro. Här varierar ryktena när det gäller hårdvaran. Det finns uppgifter om en M2-processor som kommer att sitta i nya MacBook Air med ännu lite bättre prestanda än M1-kretsarna.

Sannolikhet: hög, under hösten

Ny Mac mini

Mac mini var först ut bland M1-modellerna men det ryktas ändå om en ny, uppdaterad modell och även om en Mac mini Pro. En lite annan design, lite mera kantig för att passa in tillsammans med nya iMac, MacBook Pro och nya MacBook Air. Även här så kommer modellen att uppdateras med de nya kretsarna från nya MacBook Pro.

Sannolikhet: hög, kan komma i vår

Ny iPad Pro

En ny iPad Pro med M2-kretsar säger rykten och jo, den lär komma men frågan är om Apple följer att lansera den nu eller i samband med ett eget event tillsammans med en ny uppdatera iPad Air. Min gissning är att det kan bli två events under våren – först ett i april och sedan ytterligare ett event i maj. Det senare med nya iPad-modeller.

Sannolikhet: hög, under hösten

iPad Air

Apple har lämnat in information till flera myndigheter gällande tre nya iPhone-modeller och nya modeller av iPad. det kan mycket väl innebär att iPad Air uppdateras nu redan i vår.

Sannolikhet: hög, i vår.

Ny Apple Watch

Ja, men inte förrän i höst.

Ny iPhone

Självklart, men i senare, i höst.

Homepod mini

Ingen ny produkt och ingen ny design men HomePod mini kan komma att lanseras i Sverige, Norge, Danmark, Ryssland, Nederländerna och Belgien under våren. Då kommer högtalaren även i de nya färgerna – och med stöd för Siri.

Sannolikhet: hög, under våren

Mac Pro

Apples värsting, Mac Pro, återstår att uppdatera, hårdvarumässigt, men det är en modell som hela tiden levt sitt kiv utanför övriga lanseringar. Det är en extremt kraftfull, och dyr, dator för proffsen och den har förvisso fått stor plats och stort utrymme under lanseringar men det är fortfarande sn nisch-dator. Sannolikt kommer en ny modell under året men frågan är om det blir redan nu i vår eller om den dyker upp under WWDC. Det har hänt att Apple lanserat ny hårdvara under utvecklarkonferensen, som ju ska handla om mjukvara, så det kommer en ny modell men frågan är när.

Sannolikhet: hög men senare 

iPhone SE 2

Det lär komma en ny uppdaterad iPhone SE under våren och med stöd för 5G.

Sannolikhet: hög, under våren

I vår

Mac mini Pro, iPhone SE 2 och iPad Air är de tre produkter som jag tror på kommer under våren. En ny iMac 27-tum kan komma med men är osäkert.

I Höst

IPhone 14 och en ny Apple Watch kommer – det kan vi fastslå som helt säkert, Efter det tror jag på ett event event med nya iMac 27-tum, nya iPad Pro, nya MacBook Air och eventuellt även nya Mac Pro. Tidpunkten – oktober/november.

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian