Apple har betalat ut sin största belöning hittills till en buggjägare – 100 500 dollar för en rapport om allvarliga buggar med kamera-funktionen i en Mac.

2019 så lyckades Ryan Pickren, som studerar datasäkerhet, att kapa kameran i en iPhone och nu har han lyckats att göra det igen – med en Mac.Den gången fick Ryan Pickren 75 000 av Apple som belöning för sin rapport.,

Mac

Nu några år senare började han att undersöka om detsamma var möjligt med en Mac. Genom att exploatera flera buggar, göra det i en viss ordning så lyckades Ryan Pickren kapa en kamera i en Mac.

My hack successfully gained unauthorized camera access by exploiting a series of issues with iCloud Sharing and Safari 15. While this bug does require the victim to click ”open” on a popup from my website, it results in more than just multimedia permission hijacking. This time, the bug gives the attacker full access to every website ever visited by the victim. That means in addition to turning on your camera, my bug can also hack your iCloud, PayPal, Facebook, Gmail, etc. accounts too.

Pickren lyckades genom att kombinera problem med iCloud sharing och Safari 15. Buggar och problem som Apple nu, tack vare Ryan Pickren, har åtgärdat och det går i vart fall inte att kapa kameran i en Mac med Pickren metod.

Ryan Pickren

DanishEnglishFinnishLatinNorwegianSwedishUkrainian