De kinesiska myndigheterna kräver att spelutvecklare ska ha en statlig licens för att få utveckla spel för Apples, Googles och andra plattformar. De nya hårdare kraven har lett till att ett stort antal fristående utvecklare och spelstudior har tvingats att stänga sedan de nekats licens.

I slutet av förra året så stoppade de kinesiska myndigheterna utfärdandet av licenser och inga nya spel har godkänts av myndigheterna sedan i juli förra året. Utan licenserna så kan inte oberoende utvecklare eller spelstudior utveckla och sälja sina spel via de plattformar som finns tillgängliga, Google Play, Apples App Store, Steam med flera. Som ett led i regimens hårdare attityd så uppges nu att närmare 14 000 spelstudior och utvecklare har tvingats att stänga sina verksamheter.

The National Press and Publication Administration (NPPA), which is in charge of licensing video games in China, has not published a list of approved new titles since the end of July. This marks the country’s longest suspension of new game licences since a nine-month hiatus in 2018 that followed a regulatory reshuffling.

As a result, thousands of small studios and video gaming-related firms – including those involved in merchandising, advertising and publishing – went out of business over the past several months.

South China Morning Post

Avregistrerat

Uppgifterna som tidningen publicerat bygger på det antal spelutvecklare som avregistrerat sig sedan sommaren 2021.

About 14,000 of these enterprises have been deregistered since July, according to a report on Friday by state-run newspaper Securities Daily, which cited data from business registry tracking firm Tianyancha. That number signified a considerable acceleration from the 18,000 video gaming firms that shut down throughout 2020.

South China Morning Post

Den kinesiska regimens hårdnande censur märks nu i App Store

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x