Den förre politiska rådgivaren och tidigare generalen Michael Flynn seglade snabbt upp som ett av de mest kända och mest hyllade namnen inom QAnon-rörelsen men nu stormar det både runt Flynn och QAnon sedan uppgifter publicerats där Flynn helt tar avstånd från rörelsen.

Michael Flynn, tidigare general, och en av Trumps rådgivare tillhörde den inre cirkeln runt Donald Trump fram till dess att det framkom att Flynn ljugit om sina kontakter med företrädare för Ryssland och sedan Flynn även ljugit för FBI i förhör. Det senare ett allvarligt federalt brott.

Ansikten

Michael Flynn fick sparken av Trump 2017, benådades sedermera innan Trump lämnade Vita Huset och därefter så har den forne generalen blivit en av QAnons mest framträdande ansikten. Han har deltagit vid stora massmöten och han har anammat både olika kännetecken och det språk som QAnons anhängare ofta använder. Nu har Lin Wood, tidigare en av Trumps advokater publicerat inlägg på Telegram och även vad som påstås vara ett inspelat samtal mellan Wood och Flynn där Michael Flynn helt avfärdar QAnon och kan kallar hela rörelsen för en kompsirayioon iscensatt av vänstern eller CIA.

Ulv i fårakläder

Michael Flynn kallas för en ulv i fårakläder och en förrädare och flera andra företrädare för QAnon tycks ha fått väldigt svårt att välja sida – Flynn eller Wood.

As well as sending shockwaves around the QAnon movement, the apparent Flynn phone call highlights the divisions and infighting that have beset the movement in the wake of a series of bitter losses and disillusionments: the defeat of Trump in 2020; the failure of much-vaunted efforts to overturn Biden’s victory; Trump’s failure to get himself reinstated to the presidency by Aug. 13, 2021; the subsequent failure of hyperpartisan election audits in various jurisdictions; and most recently, the failure of the long-deceased John F. Kennedy Jr. to materialize in Dallas, Texas, prompting Trump’s return to the White House.

Snopes

Qanon – en farlig väv av konspirationsteorier som startade med ett anonymt konto

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish