Macken testar: Almighty – massor av inställningar för din Mac

av | dec 26, 2021 | Tips & Råd

Almighty är en stor samling script och inställningar för din Mac så enkla att slå på eller slå av det det handlar om ett klick.

De brukar kallas “tweaks” små enkla, men ibland riktigt fiffiga små korrigeringar. Almighty är ett program som samlat en mängd sina här små inställningar, sorterat dem och skapat överskådliga inställningar. I skrivande stund så har du runt ett femtio tal olika inställningar som du kan göra i Almighty.

Du kan dessutom välja att sortera dem, i menyn, så att du samlar inställningarna i kategorier beroende på vad de gör. Bland alla de här inställningarna så finns det en hel del matnyttigt:

  • Visa var en fil finns i Finder
  • Lägga till en Start/Avsluta knappt i Finder
  • Byta plats på var dina skärmbilder landar
  • Slå på/Av förhandsvisningen av skärmbilder
  • Håll din Mac vaken

Det finns naturligtvis mer, ännu mer att välja bland och jobbar du med Xcode (utvecklare) så finns flera bra funktioner – helskärmsläge för att ta ett exempel.

Almighty kostar under 180 kronor eller så tecknar du ett abonnemang på MacPaws SetApp. Där ingår Almighty.

Almighty

0 kommentarer

blank
Mikael Winterkvist

Fyrabarns-far, farfar, morfar och egen företagare i Skellefteå med kliande fingrar. Jag skriver om fotografering, sport, dataprylar, politik, nöje, musik och film. Vid sidan av den här bloggen så jobbar jag med med det egna företaget Winterkvist.com. Familjen består av hustru, fyra barn (utflugna) och fem barnbarn.

Jag har hållit på med datorer sedan tidigt 1980-tal och drev Artic BBS innan Internet knappt existerade. Efter BBS-tiden har det blivit hemsidor, design, digitala medier och trycksaker. Under tiden som journalist jobbade jag med Mac men privat har det varit Windows som har gällt fram till vintern 2007. Då var det dags att byta och då bytte vi, företaget, helt produktionsplattform till macOS. På den vägen är det.

_____________________________________________________________________________________

Anmäl dig till Magasin Mackens nyhetsbrev

Du får förhandsinformation om Macken, våra planer och du får informationen, först och direkt till din mail. Vi lovar att inte skicka din information vidare och vi lovar att inte skicka ut mer än max ett nyhetsbrev per månad.

Anmäl dig här

_____________________________________________________________________________________

De senaste inläggen: