Medan Kapitolium stormades och folkvalda politiker tvingades att fly så fördömde flera journalister på Fox News det pöbeln ställde till med och skickade även textmeddelanden till Vita Husets stabschef och bad Mark Meadows att försöka att förmå Trump att ta avstånd från upploppet.

De textmeddelanden som Laura Ingraham motsäger det hon sa i sin egen tv-show på Fox News. Där anklagade Laura Ingraham antifa för att ligga bakom stormningen. I sändning så målades bilden upp av att det var vänstersympatisörer som stormade Kapitolium. Valutgången ifrågasattes och med antydningar och ovederhäftiga påståenden så försökte Fox News att dra fokus från Donald Trump. När kamerorna och studio-ljuset släckts så skickade Laura Ingraham, Sean Hannity och Brian Kilmeade så försökte tre av Fox News mest kända ansikten att förmå Trump att ta avstånd från upploppen.

Ledande journalister på en av USAs största tv-kanaler sa en sak i sändning och något helt annat när de inte hade en publik framför sig.

Avslöjandena

Avslöjandena kommer nu, sedan Vita Husets stabschef under Donald Trump Mark Meadows, vägrar att inställas sig till kongressförhör. Inledningsvis så medverkade Meadows i utredningen och lämnade över de nu aktuella meddelandena. Det är så Fox News dubbelspel och de lögner som de tre programledarna valde att servera sina tittare nu avslöjats.

The News York Times

Sonen

Bland alla meddelanden finns även meddelanden från Donad Trump Jr, sonen, som försökte förmå stabschefen att övertala fadern att ta avstånd från det som utspelade sig den 6 januari. Även här så anklagades vänstern för att ligga bakom upploppen, utåt, medan det agerades helt annorlunda när kameror inte fanns i närheten.

Politico

Utgången vet vi – Donald Trump fördömde inte upploppen och har sedan valresultatet fastställdes fortsatt att sprida lögnen att valet stals från honom. Under tisdagen så röstade det utskott, som kallat den tidigare stabschefen Mark Meadowhall till förhör, gör att åtala Meadows för hans vägran att inställa sig för utfrågning.  Fortsättning följer.

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish