Vilka är de bästa programmen för din Mac? Här är min och Mackens lista.

iMazing

Det här är programmet som ersätter iTunes och som är det program som iTunes borde vara – eller det program som Apple borde ha skapat för att hantera din iPhone, iPad och iPod. iMazing är allt det som iTunes inte är – ett effektivt, smart, lättanvänt och snyggt designat program för dina iOS-enheter.

Jag använder det för att skapa lokala kopior på mina iPhone (jag har två) och jag gör det i två olika datorer – min MacBook Pro och i min iMac. Allt sköts trådlöst, utan att det inverkar på det jag gör med mina datorer. iMazing kan hantera säkerhetskopieringen i båda datorerna utan problem. Jag har satt upp att kopior ska göras på förmiddagen i den ena datorn och på eftermiddagen i den andra datorn.

iWork

Jag har aldrig använt Office (Microsoft) i någon av mina Mac-datorer. iWork är gratis, kan exportera filer till Microsofts-format och program så det finns ingen anledning att lägga en krona på något annat program.

Mail/Calendar/Reminders/Contacts

Jag använder de program som följer med – Mail, Kalender, Adressboken och Påminnelser. För det första så är programmen helt gratis och för det andra så fungerar de, göra det jobb de ska och de fungerar utmärkt i Apples ekosystem. Jag har provat otaliga andra program men alltid vänt tillbaka därför att så länge som alternativen inte är påvisbart mycket bättre så finner jag ingen anledning att byta.

Slack

Slack är programmet och tjänsten som du använder för att jobba tillsammans med andra. Du kan skicka filer, ladda upp meddelanden och information och du kan byta meddelanden,

1Password

Jag använder 1Password som komplement till inbyggda iCloud Keychain. Här lagras kontouppgifter, serienummer och annat tillsammans med en del viktiga nummer.

Tweetbot

Tweetbot är programmet jag använder i alla mina enheter för Twitter. Programmet har alla de funktioner du kan önska dig – sedan är det snyggt också.

Screens

Du har VNC, fjärrstyrning inbyggt i macOS förvisso men Screens är en snyggare och enklare lösning.

Boom 3D

Boom 3D är en ljudequalizer som ger ett fylligare ljud i din Mac.

 Day One

Jag har skrivit datordagbok ända sedan min första Commodore PC för massor av år sedan. Sedan många år tillbaka så använder har Day One i alla mina enheter. Elegant, enkelt och tydlig design och synkning.

 

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x