Tracy Chou är programmerare, utvecklare och vill egentligen bara skriva kod men hon är också en förkämpe och aktivist för rättvisa villkor, jämlikhet och lika lön för lika arbete.

Chou driver sitt eget företag, en startup, och har uttalat sig om techbranschens ojämlika villkor. Tracy Chou har blivit ett ansikte för kvinnors kamp för lika villkor och då inte bara när det handlar om löner utan om möjligheter till avancemang, en karriär och om det som hela branschen uppmärksammats för på senare år – trakasserier och sexuella övergrepp.

Stalker

Hennes uttalanden har nu lett till olika former av hot, polisanmälningar och till och med att Tracy Chou har förföljts ända hem till sitt hem i Los Angeles av en stalker.

Chou had been scared even to leave her apartment complex, which had little to no security. “I just want to sit at my desk and write code,” she says. “I’m so angry that I have to deal with all this, on top of just trying to build a startup.”

FastCompany har gjort en längre intervju med Tracy Chou som visar hela tech-branschens baksida, dominerad av män som inte drar sig för att aktivt och fysiskt tysta kvinnor. När kvinnorna sedan försöker påkalla samhällets och rättsväsendets uppmärksamhet så möts de av oförstående och misstro.

FastCompany

DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish