I de dokument som lämnats över till medier så har Facebook haft planer på att lansera tjänster med inriktning på minderåriga, så unga som 6 år.

Facebook har ett problem med ett minskande antal användare, inte minst i gruppen under 25 år och yngre. Enkelt uttryckt så håller Facebook på att utvecklas till en tjänst för medelålders användare – inte de unga som istället föredrar TikTok och andra tjänster. Tidigare så har Facebook varit försiktiga i att marknadsföra sig mot barn därför att the Children’s Online Privacy Protection Act (COPPA) innehåller regler som är mycket restriktiva när det gäller barn under 13 år.

“Aging up is a real issue”

Ur ett internt dokument

Avslöjar

Idag har Facebook en enda produkt och tjänst som riktar sig mot barn – Messenger for Kids, men dokumenten avslöjar att Facebook planerat att lansera nya tjänster riktade mot yngre barn, ned till sex år ålder. Facebook har även anklagats för att mörka sina vikande användarsiffror för investerare och i kommunikationen ut från företaget. Anklagelsen förs fram av visselblåsaren Francis Haugen i ett dokument som lämnats över till den amerikanska tillsynsmyndigheten the US Securities and Exchange Commission. Planerna på att börja att rikta marknadsföring mot unga barn och utveckla tjänster där målgruppen är barn kopplas till ett minskande antal användare i de yngre åldersgrupperna.

 

0 0 röster
Article Rating
DanishEnglishFinnishFrenchGermanLatinNorwegianSpanishSwedish
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x