blank

Free Guy med Ryan Reynolds i huvudrollen är en sån där typisk ”feel good” film som amerikanerna är världsmästare på. Lagomt med våld, bad guys som du känner given på en mils avstånd  och så i botten varierande mängder med romantik.

Guy, är bankman, har ett minst sagt inrutat liv där allt upprepas, allt. Han dricker exakt samma kaffe, varje dag, möter upp med sin kompis Buddy på vägen till jobbet i en bank som rånas, varje dag. Guy lever nämligen sitt liv i ett dataspel – Free City. Han är en NPC – Non Player Character – en del av ett spel, ingen spelare, närmast att betrakta som utfyllnad.

blankKvinna

En dag dyker en mystisk kvinna upp, iförd glasögon och den oskrivna regeln är att de som springer runt i Free City och som har glasögon aldrig pratar med dem som inte har glasögon. Den här kvinnan är undantaget och hon pratar med Guy.

Utan att avslöja för mycket så handlar det om ett dataspel, en bad Guy som snott koden till spelet och om en verklighet utanför spelet där de som verkligen har skrivit koden letar efter bevis på kodstölden. Free Guy är väldigt mycket Disney, en smula (nåja) tillrättalagt och flickan och pojken får naturligtvis varandra, the bad Guy åker dit och Guy, ja, han är Guy och får fortsatta att vara Guy.

Disney+ – Free Guy

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x