blank

Dune, Denis Villeneuves storfilm, en episk science-fiction saga och en nyinspelning av filmen med samma namn från 1984 kommer på HBO Max den 22 oktober meddelar nu HBO.

blankFilmen skulle redan ha haft premiär men lanseringen har skjutits upp flera gånger på grund av pandemin. Det senaste beskedet var att Dune skulle ha biopremiär i juli i år. Den premiären sköts upp liksom den tänkta lanseringen på HBO 31 dagar efter biopremiären. Dune har sedan visats på bio, i flera länder och redan dragit in över 100 miljoner dollar i intäkter men det har inte kommit något besked för när filmen släpps på HBOs streamingtjänst. Nu kommer ett nytt besked – den 22 oktober på HBO Max och premiär på bio i USA samma datum.

Filmen

Dune bygger på boken från 1965, med samma namn, skriven av Frank Herbert och handlar om Paul Atreides, medlem av familjen Atreides. Mot familjen Atreides står familjen Harkonnen och planeten Arrakis (Dune) med den speciella krydda som gör att du kan färdas genom tid och rymd. Den som kontrollerar kryddan kontrollerar allt. Det är en klassisk kamp mellan två familjer, två hus, de onda och de goda, de mystiska innevånarna på Dune, Fremen, som Paul kommer i kontakt med. På Dune härskar de gigantiska sandmaskarna och den film kommer nu handlar om den första delen av denna science-fiction saga. Skådespelarensemblen är imponerade och Stellan Skarsgård dyker upp i en av rollerna – Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Oscar Isaac, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Dave Bautista, Stephen McKinley Henderson, Zendaya, David Dastmalchian, Chang Chen, Sharon Duncan-Brewster, Charlotte Rampling, Jason Momoa och Javier Bardem.

blank

HBO Max

Gamla HBO Nordic kommer att byta namn till HBO Max och det namnbytet sker den 26 oktober. Har du idag HBO Nordic så behöver du inte göra någonting. När tjänsten bytt namn så loggar du in med samma uppgifter som HBO Nordic.

 

* Det är inte helt bekräftat att Dune släpps globalt på HBO Max den 22 oktober – HBO kan mycket väl avvakta med lanseringen till den 26 oktober i Europa då HBO Max lanseras.

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x