blank

Donald Trump har lämnat in en stämning riktad mot Twitter för att försöka att få tillbaka sitt konto på den sociala mediatjänsten.

Trump blev avstängd, permanent, efter stormningen av Kapitolium den 6 januari i år. Trump stängdes samtidigt av från Facebook, Youtube och flera andra digitala mötesplatser. Nu har hans advokater, för Trumps räkning, lämnat in en stämning i Florida med krav om att kontot ska återställas och att Trump ska återför kontrollen över det.

Konservativa

Avstängningarna var kulmen på en längre tids eskalerande tvister mellan Trump och Twitter, Facebook och Youtube. Twitter började med att märka Trump inlägg som tveksamma och varnade för att de innehåll falska eller i vart fall uppgifter som kunde ifrågasättas. Trump skruvad upp tonläget och anklagade flera sociala mediatjänster för att censurera och diskriminera republiker och konservativa.

Forum

Trump har sedan han stängts av från sociala medier försökt dra igång en egen blogg vilket blev ett fiasko. Han har även förhandlat med Parker och andra högerextremistiska forum ute på nätet utan att teckna något avtal om att bli medlem på npgot forum.

Engadget

0 0 röster
Article Rating
0
Vi vill mycket gärna höra vad du tycker - kommentera mera!x
()
x